آموزش ثبت فاکتور خرید در نرمافزار حسابداری دودوتا
فاکتور خرید یک سند تجاری می باشد که از طرف مدیر واحد تجاری برای تأمینکنندگان کالا صادر میگردد و کالاها، مقادیر و قیمتهای توافق شده برای کالا و خدمات خریداری شده را ثبت مینماید.ثبت فاکتور خرید یکی از پرکاربردترین اسناد در حسابداری می باشد و در واحدهای تجاری که کالا یا خدمات ارائه میدهند از این سند، استفادههای زیادی میگردد، درواقع فاکتور خرید جهت ثبت تمامی خریدها می باشد که که در این صورت کالای موردنظر وارد انبار میگردد.
در نرمافزار حسابداری دودوتا جهت ثبت اجناسی که برای واحد تجاری خود خریداری نموده ایم ،باید از منوی اصلی نرمافزار، وارد قسمت خریدوفروش شده و گزینه فاکتور خرید را انتخاب نماییم.
در ادامه بر روی گزینه + کلیک و در برگه بازشده ابتدا در بخش گروه میتوانیم از لیست گروه کالا و خدمات موجود، گروه موردنظر خود را انتخاب و در ادامه یا نام کالا را بهصورت دستی وارد و یا آن را در لیست موجود جستجو نماییم.(با نوشتن فقط یک حرف از کالا، لیست کالا و خدماتی که حاوی حرف موردنظر می باشد نمایش داده میشود که میتوانیم بهراحتی کالای موردنظر خود را انتخاب نماییم)
با ثبت و انتخاب نام یک کالا بارکد آن بهصورت اتوماتیک ثبت میگردد اما اگر بخواهیم از طریق بارکد کالای خریداریشده را انتخاب نماییم باید با کلیک بر روی نشانگر بارکد از طریق نرمافزار بارکد خوان دوربین گوشی را روی بارکد کالا قرار دهیم و بارکد را ثبت نماییم که با این کار بهصورت اتوماتیک نام کالا و مبلغ خرید و مبلغ فروش کالا که در اول دوره برای کالا تعریف نمودهایم مشاهده خواهیم کرد.
در صورت کاهش یا افزایش مبلغ خرید و یا فروش میتوانیم مبلغ کالا را تغییر دهیم، در صورت اعمال تخفیف تکی بر روی کالا، مقدار یا درصد تخفیف را وارد و شرح کالا و خدمات را برای کالا تکمیل مینماییم.
در کنار هر کالا گزینه… وجود دارد که با کلیک روی آن برگهای شامل گزینههای کاردکس، ویرایش، حذف، تصویر، و استعلام مبلغ کالای موردنظر نمایش داده میشود.با کلیک روی گزینه کاردکس جزییات کالای موردنظر شامل وارده، صادره و مانده انبار نمایش داده میشود.
در صورت انتخاب گزینه ویرایش کالا، برگهای شبیه ثبت کالا در اول دوره باز میشود که میتوانیم گروه کالا، بارکد کالا، نام کالا، تعداد کالا، مبلغ خرید، مبلغ فروش، حتی تأمینکننده کالا، تاریخ انقضا کالا، نقطه سفارش، حداکثر مبلغ فروش، حداقل مبلغ فروش، واحد شمارش کالا و انتخاب عکس کالا را تغییر دهیم و تیک را تایید نماییم.
با انتخاب گزینه حذف میتوانیم کالای موردنظر را از لیست کالاهای خود حذف و در ادامه با انتخاب گزینه تصویر میتوانیم تصویر کالای موردنظر را انتخاب نماییم.
جهت مشاهده استعلام مبالغ کالا از لیست فروشندگان شخص مورد نظر را انتخاب و در کادر استعلام مبالغ ،قیمت های خریدکالا ر ا که به شخص مورد نظر فروخته ایم را با تاریخ خرید کالا مشاهده خواهیم کرد.در ادامه باید تعداد کالا، شرح کالا و مبلغ تخفیف را وارد و در نهایت تیک را تایید نماییم.
در برگه باز شده در قالب جدولی نام کالا، تعداد، مبلغ و جمع کل بهصورت اتوماتیک ثبت شده است.در صورتی که کالای دیگری خریداری کرده باشیم با کلیک بر روی نشانگر + کالای بعدی را به ترتیبی که در بالا توضیح داده شد ثبت مینماییم، پس از انتخاب کالاهای موردنظر در صورت حذف یکی از ردیفهای فاکتور، کالای موردنظر را انتخاب و آن را حذف مینماییم، همچنین میتوانیم تعداد و مبلغ کالا را ویرایش نماییم و در صورت اعمال تخفیف بر روی کالا (تخفیف تکی کالا) ردیف موردنظر را انتخاب و در قسمت مربوطه مقدار یا درصد تخفیف را وارد سپس آن را ثبت و ذخیره نماییم.پس از ثبت تمامی اقلام فاکتور خرید تیک را تایید می نماییم.
در برگه جدید تاریخ ثبت فاکتور، شماره فاکتور را وارد و از لیست مشتریان، فروشندگان و سهامداران نام شخص موردنظر را انتخاب و در ادامه صندوقی که مبلغ خرید از آن کسر می شود را انتخاب نموده و نحوه تسویه فاکتور به صورت نقدی ،نسیه و کارت خوان را تکمیل می نماییم و همچنین در صورت تخفیف کلی بر روی فاکتور در کادر تخفیف مبلغ تخفیف را وارد می نماییم.
در پایان با کلیک بر روی تیک تائید در برگه جدید فاکتور خرید موردنظر ثبتشده، قابلمشاهده می باشد که در بالای فاکتور میتوانیم یکی از سه شیوه نمایش فاکتور شامل نمایش گزارشی، نمایش میلیمتری 80 و سایز A5 را انتخاب نماییم.
البته در سربرگ همین برگه گزینه ویرایش فاکتور و چاپ فاکتور وجود دارد که متناسب با فعالیت خود میتوانیم از آنها استفاده نماییم.






این جستار شامل 0 پاسخ ، و دارای 1 کاربر است ، و آخرین بار توسط tirozhadmin در 2 ماه، 3 هفته پیش بروز شده است.
شما برای پاسخ به این جستار باید وارد تارنما شوید.