آموزش جامع نرم افزار حسابداری دودوتا

آموزش ثبت فروش رسمی در نرم‌افزار حسابداری دودوتا

همان‌طور که می‌دانیم چند سالی است كه رقمی تحت عنوان مالیات بر ارزش‌افزوده به رقم نهایی خرید كالا و خدمات در كشور اضافه‌شده است، به این منظور روی قیمت تعیین‌شده یك كالا، درصدی (در حال حاضر 9%درصد) محاسبه‌شده و به این قیمت اضافه‌ گردیده و از خریدار اخذ می‌گردد سپس در فواصل معین توسط فروشنده به اداره امور مالیات بر ارزش‌افزوده پرداخت می‌گردد.

در نرم‌افزار اندرویدی حسابداری دودوتا امکان محاسبه خودکار 9% درصد مالیات بر ارزش‌افزوده هم در خرید کالا و هم درفروش کالا وجود دارد.

بنابراین در نرم‌افزار حسابداری دودو تا جهت فروش کالاهایی که دارای مالیات بر ارزش‌افزوده هستند، باید از منوی صفحه اصلی نرم‌افزار، وارد قسمت خریدوفروش شده و گزینه فروش رسمی را انتخاب نماییم.

محاسبه و ثبت درصد مالیات و عوارض ارزش‌افزوده در واحدهای تجاری بیشتر زمان‌ها با مشکلاتی همراه بوده، به این صورت که به دلیل داشتن اعداد اعشاری (پول خرده) باعث ایجاد مابه‌التفاوت در ثبت فاکتورهای فروش و اسناد حسابداری گردیده است.

جهت صدور فاکتور فروش رسمی، مالیات و عوارض ارزش‌افزوده به دو روش محاسبه و ثبت می‌گردد:

روش اول: کاهشی – در روش کاهشی منظور از قیمت فروش، بهای تمام‌ شده خرید به‌علاوه درصد سود واحد تجاری و درصد مالیات و عوارض ارزش‌افزوده است.

 

 توجه : جهت استفاده از روش کاهشی قیمت فروش ثبت‌ شده باید با احتساب درصد سود واحد تجاری و درصد مالیات و عوارض ارزش‌افزوده ثبت گردد.

 

روش دوم: افزایشی – در این روش منظور از قیمت فروش، بهای تمام‌ شده خرید به‌علاوه درصد سود واحد تجاری بوده و درصد مالیات و عوارض ارزش‌افزوده به مبلغ فروش اضافه می‌گردد.

در ادامه بر روی گزینه + کلیک می‌نماییم و در برگه بازشده ابتدا در بخش گروه، می‌توانیم از لیست گروه کالا و خدمات موجود، گروه موردنظر خود را انتخاب و در ادامه نام کالا را به‌صورت دستی وارد و یا آن را در لیست موجود جستجو نماییم. (با نوشتن فقط یک حرف از کالا، لیست کالا و خدماتی که حاوی حرف موردنظر می‌باشد نمایش داده می‌شود که می‌توانیم به‌راحتی کالای موردنظر خود را انتخاب نماییم)

با ثبت و انتخاب نام کالا، بارکد آن به‌صورت خودکار ثبت می‌گردد؛ اما اگر بخواهیم از طریق بارکدخوان کالا را انتخاب نماییم، باید با کلیک بر روی نشانگر بارکد از طریق نرم‌افزار بارکدخوان، دوربین گوشی را روی بارکد کالا قرار دهیم و بارکد را ثبت نماییم که در این صورت، نام کالا و مبلغ فروش کالا که در اول دوره برای کالا تعریف شده را مشاهده خواهیم کرد و در صورت کاهش یا افزایش مبلغ فروش، می‌توانیم مبلغ کالا را تغییر دهیم. در صورت اعمال تخفیف تکی بر روی کالا، مقدار یا درصد تخفیف را وارد و شرح کالا و خدمات را برای کالا تکمیل می‌نماییم.

البته در کنار هر کالا علامت وجود دارد که با کلیک روی آن برگه‌ای شامل گزینه‌های کاردکس، ویرایش، حذف، تصویر و استعلام مبلغ کالای موردنظر نمایش داده می‌شود. با انتخاب گزینه کاردکس، جزئیات کالای موردنظر شامل وارده، صادره و مانده انبار نمایش داده می‌شود.

با انتخاب گزینه ی ویرایش، صفحه ای همانند صفحه ی ثبت کالا در اول دوره برای شما باز خواهد شد تا بتوانید ویرایشات مربوط به کالا یا خدمات را تغییر دهید.

با انتخاب گزینه حذف، می‌توانیم کالای موردنظر را از لیست کالاهای خود (درصورتیکه فاقد تراکنش باشد) حذف نماییم در ادامه با انتخاب گزینه تصویر، می‌توانیم عکس کالای موردنظر را از گالری انتخاب نماییم. درصورتیکه برای کالا عکس انتخاب ‌شده باشد، می‌توانیم با کلیک روی گزینه حذف، عکس کالا را حذف نماییم.

همچنین در گزینه استعلام مبلغ می‌توانیم مبالغ قیمت‌های فروش کالا را مشاهده نماییم. در ادامه باید تعداد کالا، شرح کالا و مبلغ تخفیف را وارد و درنهایت تیک را تائید نماییم.

در برگه بازشده در قالب جدولی نام کالا، تعداد، مبلغ و جمع کل به‌صورت اتوماتیک ثبت‌شده است. در صورت فروش چندین کالا با کلیک روی نشانگر + کالای بعدی را به ترتیبی که در بالا توضیح داده شد ثبت می‌نماییم، پس از انتخاب کالاهای موردنظر در صورت حذف یکی از ردیف‌های فاکتور، کالای موردنظر را انتخاب و آن را حذف و همچنین می‌توانیم تعداد و مبلغ کالا را ویرایش نماییم. در صورت اعمال تخفیف بر روی کالا (تخفیف تکی کالا) ردیف موردنظر را انتخاب و در قسمت مربوطه مقدار یا درصد تخفیف را وارد سپس آن را ثبت و ذخیره می‌نماییم. پس از ثبت عملیات فوق وارد صفحه پرداخت می‌شویم.

در اسلاید بعد اطلاعات شماره فاکتور، مبلغ کل فاکتور نمایش داده می‌شود و تاریخ فاکتور را تعیین می‌نماییم. از لیست فروشندگان، مشتریان و سهامداران شخص موردنظر را انتخاب نموده و صندوقی که دریافتی به آن افزوده می‌شود را انتخاب می‌نماییم. نحوه انجام معامله نقدی، کارت به کارت، نسیه را مشخص می‌نماییم. درصورتی‌که مبلغ را نسیه تسویه نماییم باید طرف حساب را انتخاب نماییم.

کلیپ آموزشی